Hamarosan ide is megérkezik a Telekom még gyorsabb internetezést nyújtó fejlesztése.

2015 tavaszán megkezdődik Hajdúsámson egyes részein, így például Sámsonkertben és Hajdúsámson Városközpontban is a Telekom nagysebességű, szélessávú internet szolgáltatásának kiépítése. Várhatóan nyártól, a hajdúsámsoni Telekom előfizetők is élvezhetik az eddigieknél még gyorsabb internet minden előnyét, például az interaktív tévé szolgáltatást.

A Telekom fejlesztéseinek eredményeként országszerte 440 000 háztartás számára válik elérhetővé a nagysebességű szélessávú internet 2015 végéig, amit a vállalat több milliárd forintos beruházással segít elő. A hajdúsámsoni lakosokat is érinti majd a fejlesztés, így év végéig közel 3200 itteni háztartás számára nyílik meg a lehetőség, hogy használhassa majd a szupergyors technológiát.

De mit jelent ez a hajdúsámsoniak számára?

Elsősorban nagyobb adatátviteli sebességet, a korábbinál gyorsabb internetet; olyan érzést, mintha magasabb fokozatba kapcsolnának a számítógépek. Ez pedig egyszerűbb kapcsolattartást, gyors és biztos kép- és videóletöltést és -megosztást is jelent. Hamarabb letöltődnek az emailek, egyszerűbben és élvezetesebben használhatják majd ez előfizetők a közösségi oldalakat is. Egyúttal új szolgáltatások is elérhetővé válnak, így például már itt is élvezhetővé válik az interaktív tévézés számos már meglévő funkciója, mint például a megállítható és visszatekerhető élő adás, a programozható és egy gombnyomással rögzíthető műsorok, a digitális műsorújság, a Videotéka, vagy a tévé képernyőjén elérhető változatos online alkalmazások.

2015 végére, a fejlesztéseknek köszönhetően megnyílik az út ahhoz, hogy a legújabb infokommunikációs megoldásokra alapozva még magasabb minőségű szolgáltatások váljanak a hajdúsámsoniak számára is elérhetővé, valamint, a közösségi életet támogató környezet alakuljon ki.  Telekom szisztematikusan haladva építkezik, tervei szerint a helyi lakosok teljes körű tájékoztatást kapnak majd a vezetékes hálózat kiépítése miatt zajló munkálatokról minden érintett helyen.

A fejlesztések kapcsán a Telekom olyan partnerre is támaszkodik, mint a kínai multinacionális vállalat, a Huawei Technologies. A két cég együttműködése nem teljesen újkeletű, hiszen az IPTV technológiai megoldások és az optikai hálózat korábbi fejlesztéseiben is együttműködtek az utóbbi években.

A szélessávú hálózat kiépítésével párhuzamosan, folytatódik a 4G-s hálózat bővítése is, amely már most 80%-os kültéri lakossági lefedéssel rendelkezik; a vezetékes és mobilhálózati  fejlesztések hozzájárulnak a Digitális Magyarország célkitűzéseinek mielőbbi megvalósulásához is.

További információ a fejlesztésekről a telekom.hu/fejlesztes weboldalon olvasható.