Hajdú-Bihar megyében, Hajdúnánáson közfoglalkoztatási kiállításon vett részt Hajdúsámson szeptember 16-án. Két pavilonnal képviseltette magát városunk, melynek az volt a célja, hogy az oda látogatók betekintést nyerhessenek településünk értékeiből, közmunka programjából. Délelőtt 10 órakor vette kezdetét a kiállítás, melyet Szólláth Tibor Hajdúnánás polgármestere nyitott meg.

A közfoglalkoztatást kiállító pavilonunkban láthatták az érdeklődök uborka, mórmályva termesztésünk terményeit, zöldségeinket – azokból készült befőtteket – valamint 10 tojásos tésztáinkat. Mindezeket életképekben is megtekinthették a nézelődök.

A Petőfi Sándor Városi Könyvtár és Közművelődési Intézmény is öregbítette ismét nevünket, hiszen Értéksziget Pavilonjával ő is részese volt a szerdai napnak. A kedves látogatók kortyolhattak a D- Szóda ásványvizéből, megkóstolhatták mézünket, gyönyörködhettek Bardi János kályha és vasgyűjteményében, Dobosné Anikó által vezetett Öltögetők Klubja értékes hímzéseiben.

A nap nem telhetett el anélkül, hogy a főzőversenybe ne neveztünk volna. Mezőőreink és kolléganőnk szorgos kezei készítették el a finom őzpörköltet, tejfölös-juhtúrós sztrapacskával, illetve slambuc körettel. A rendezvényt színesítették sámsoni fellépőink a Kulturális Csoportok bemutatkozó színpadán, ahol citera előadást, népdalokat és a Muskátli Népdalkör dalait hallhatták tőlünk a nézők. Büszkén elmondhatjuk, hogy nagyon sok érdeklődő volt a Hajdúsámsoni Közfoglalkoztatás és Helyi Értékeink iránt.

Köszönet illet minden segítőt, aki részt vett ezen a jeles napon!