Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!

NOVEMBER 20. PÉNTEK 10 óra – Hajdúk a Nagy Háborúban című megnyitója a múzeumban
A Hajdúk a Nagy Háborúban című időszaki kiállítást a Hajdúsági Múzeum és a Hajdú-Bihar Megyei Levéltár Hajdúböszörményi Fióklevéltár állította össze 2014-ben az I. világháború  100. évfordulójára helytörténeti anyagokból, Kopócs János történész-muzeológus vezetésével. 2015-től vándorkiállításként látható a megye több településén.

NOVEMBER 20. PÉNTEK 14 óra – Lúdas Matyi gyerekszínházi előadás az iskola aulájában
Fazekas Mihály népmesei szálakkal átszőtt elbeszélő költeménye a Körúti Színház  előadásában. Humoros formában mutatja be, hogy a furfangos szegénylegény hogyan jár túl a gazdag uraság eszén, és – akárcsak a mesékben – miként diadalmaskodik az ügyesség és az elszántság a kapzsiság és a butaság felett.

NOVEMBER 20. PÉNTEK 19 óra – Spanyolul tudni kell c. színházi előadás az iskola aulájában
Tabi László:  SPANYOLUL TUDNI KELL. Zenés nosztalgia-vígjáték a ’70-es évekből Gábor S. Pál és a Gemini együttes legszebb dalaival.
Főbb szerepekben: Vándor Éva, Tahi-Tóth László, Pusztaszeri Kornél, Placskó Emese

NOVEMBER 24. SZERDA 9.30 óra – Mesemondó verseny a múzeumban
A Mozgáskorlátozottak Hajdú-Bihar Megyei Egyesülete és a Petőfi Sándor  Városi Könyvtár, Közművelődési és Muzeális Intézmény Mesemondó Versenyt rendez felnőtteknek Hajdúsámsonban a múzeumban.

NOVEMBER 27. PÉNTEK 14 óra – Adventi kézműves foglalkozás a múzeumban
Egyedi, saját készítésű karácsonyi ajándékozáshoz szeretnénk segítséget nyújtani, a kiállító teremben. Az első foglalkozás témája: adventi koszorú és ajtódísz készítés többféle anyagból és gyertyamártás. Saját alapanyagokat lehet hozni  (gyertyát, szalagokat, egyéb díszeket). A foglalkozás ingyenes, de egységcsomag megvásárlásával elkészíthető technikák is lesznek.

NOVEMBER 29. VASÁRNAP 17 óra – Gyertyagyújtás a főtéren
Adventi gyertyagyújtás. Az előző évhez hasonlóan az önkormányzat minden helyi egyház közreműködésével szeretné elindítani az adventi időszakot a város új főterén. Itt kerül felállításra a Mindenki karácsonyfája és a város adventi koszorúja.

programfüzet-november