A XIX. Bihar- Bihor Expo Határmenti Vásár és Találkozón, Biharkeresztesen Hajdúsámson Város Önkormányzata is képviseltette magát termelőivel, hajdúsámsoni néptáncosaival és népdalénekesével. Az első ilyen találkozó városunknak a Derecskei Disznótor és a Hajdú-Bihar Megyei Téli Vásár volt. A vásár célja visszaállítani azt a hagyományos vásári rendet, amely hosszú ideig jellemezte ezeknek a térségeknek az áru és a piaci mozgását, az eladó (termelő) és a vásárló kapcsolatát.
Nagyon öröm városunknak, hogy egyre több termelő csatlakozik eme nemes kezdeményezéshez, hiszen az ő munkájukat szeretnénk segíteni elsődlegesen.
Az Expo fővédnöke Csepreghy Nándor, miniszterelnökség államtitkára, miniszterhelyettes, a rendezvény védnöke Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés elnöke, házigazdája Barabás Ferenc Biharkeresztes polgármestere volt.
Ez úton szeretné megköszönni az Önkormányzat mindazoknak a munkáját, akik részt vettek a rendezvényen. A Főnix Néptáncegyüttes Vadrózsák csoportjának – melyben nagyon sok sámsoni fiatal szerepelt – valamint Farkas Valéria hajdúsámsoni népdalénekes szereplését.
Termelők voltak és gratulálunk termékeikhez: Jeneiné Erzsike néni mézeivel, Sháginé Ibolya lekvárjaival, Süvöltős Lajos és felesége hús áruival.


A XIX. Bihar- Bihor Expo Határmenti Vásár
Untitled-1