FELHÍVÁS

KUTYATULAJDONOSOK SZÁMÁRA!

Magyarország területén a kutyák chippel való ellátását törvény írja elő. Négy hónaposnál idősebb eb csak mikrochippel megjelölve tartható. Kivétel nincsen, és aki ezt elmulasztja, akár 45 ezer forintos állatvédelmi bírságra is számíthat.

Ebet nem szabad felügyelet nélkül közterületre bocsátani vagy kóborolni hagyni, aki a felügyelete alatt álló kutyát a település belterületén felügyelet nélkül bocsátja közterületre vagy kóborolni hagyja szabálysértést követ el, mely szabálysértés miatt a mezőőr helyszíni bírságot szabhat ki.

Belterület közterületén ebet csak pórázon lehet vezetni. Közterületen ebet csak olyan személy vezethet, aki az eb irányítására, kezelésére és féken tartására képes. Közterületen az eb tulajdonosának biztosítania kell, hogy az eb sem más állatot, sem embert harapásával ne veszélyeztethessen.

Felhívjuk a tisztelt ebtulajdonosok figyelmét az ebtartásra vonatkozó jogszabályok kötelező betartására a település lakói – különösen a gyermekek – biztonsága érdekében! Amennyiben az ebtartók ezen kötelezettségüknek nem tesznek eleget, Hajdúsámson Város Önkormányzata megteszi a szükséges intézkedéseket.