Ebrendészeti telep városunkban

Nagyon régi probléma városunkban az elkóborolt ebek kezelése. Rengeteg megkeresés, panasz érkezett az önkormányzathoz az elmúlt időszakban is.

Hajdúsámson Város Önkormányzata saját önerőből 4251 Hajdúsámson, Ligettanya külterületen 0224/2 helyrajzi szám alatt  (régi iskola épületének udvarán) Ebrendészeti telep kialakítását végezte el, ahol rendelkezésre állnak a szükséges épületek, eszközök, a személyi feltételek.

Felhívjuk a Tisztelt Lakosság figyelmét azonban arra, hogy 2013. január 1-jétől hatályos az európai elvárásoknak megfelelő, kedvtelésből tartott állatok tartásáról és forgalmazásáról szóló kormányrendelet módosítása, amely előírja, hogy a négy hónaposnál idősebb ebek csak elektronikus chippel megjelölve tarthatóak.

Az ebtartó telep folyamatos befogadást fog ellátni, és nagyon fontos, hogy a kóbor ebek ellátását biztosítja. A város honlapján megtalálhatóak a kutyák, akiket befogadtunk, önkormányzatunk célja ezáltal, hogy szerető gazdit találjunk a kutyusoknak.

Reményeink szerint ezzel megoldódik, vagy jelentősen csökken az évek óta tartó probléma, melyet a településen a kóborkutyák okoztak, néha nem kis riadalmat okozva a lakosság számára. Bízunk abban, hogy a jogkövető magatartás betartása mellett jelentősen javulni fog településünkön az állattartási kultúra.

Továbbiakban ebrendészünket, Fekete Róbertet tudják értesíteni a bejelentéssel kapcsolatban, elérhetősége:

  • Fekete Róbert +36 (30) 483-1410

 

Hajdúsámson Város Önkormányzata

Közepes testű kan! Emberekkel barátságos, kutyákkal nem, így egyedüli kutyának ajánljuk!Kb három éves.

 

Kb 10 hónapos kan. Kicsit még bizalmatlan, de akit elfogad, ahhoz bújik. Kutyákkal is jól kijön.

 

Kb két éves kan. Emberekkel és kutyákkal is barátságos, könnyen kezelhető.

 

Kb három éves kan. Emberekkel és kutyákkal is barátságos, igazi bújós kutya.

 

Csak hozzáértő személynek adjuk ki! Kb két éves kicsit bizalmatlan, de jól kezelhető hozzáértő személy kezében!