Ebrendészeti telep városunkban

Nagyon régi probléma városunkban az elkóborolt ebek kezelése. Rengeteg megkeresés, panasz érkezett az önkormányzathoz az elmúlt időszakban is.

Hajdúsámson Város Önkormányzata saját önerőből 300 m2-en Ebrendészeti telep kialakítását végezte el a 0322/18 helyrajzi számú ingatlanon (volt Horgász-tó a Meleg oldalon), ahol rendelkezésre állnak a szükséges épületek, eszközök, a személyi feltételek.

Felhívjuk a Tisztelt Lakosság figyelmét azonban arra, hogy 2013. január 1-jétől hatályos az európai elvárásoknak megfelelő, kedvtelésből tartott állatok tartásáról és forgalmazásáról szóló kormányrendelet módosítása, amely előírja, hogy a négy hónaposnál idősebb ebek csak elektronikus chippel megjelölve tarthatóak.

Az ebtartó telep folyamatos befogadást fog ellátni, és nagyon fontos, hogy a kóbor ebek ellátását biztosítja. A város honlapján megtalálhatóak a kutyák, akiket befogadtunk, önkormányzatunk célja ezáltal, hogy szerető gazdit találjunk a kutyusoknak.

Reményeink szerint ezzel megoldódik, vagy jelentősen csökken az évek óta tartó probléma, melyet a településen a kóborkutyák okoztak, néha nem kis riadalmat okozva a lakosság számára. Bízunk abban, hogy a jogkövető magatartás betartása mellett jelentősen javulni fog településünkön az állattartási kultúra.

Továbbiakban mezőőrünket tudják értesíteni a bejelentéssel kapcsolatban, elérhetősége:

  • Süvöltős Gyula 06/30 289 86 13

 

Hajdúsámson Város Önkormányzata

Fajta: keverék
Színe: tarka
Méret: kistestű
Ivar: kan
Kor: kb. 12-13 hetes
Állapot: egészséges
Befogadás ideje: 2020. február 14.

 

 

 

Fajta: keverék sinka
Színe: fekete
Méret: közepes
Ivar: kan
Kor: 3 éves
Állapota: egészséges, oltva, chippelve
Befogadás ideje: 2019. november vége

 

 

Fajta: staffordshire terrier
Színe: barna spicc
Méret: közepes
Ivar: kan
Kor: 4 éves
Állapot: kitűnő
Befogadás ideje: 2020. február 6.