Tisztelt Hajdúsámsoni Lakosok!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a hatályos magyar adójogi jogszabályok alapján minden elhalálozott magyar állampolgár halála pillanatában fennálló adótartozása tekintetében az adófizetési kötelezettsége a halál bekövetkeztétől számított öt évig fennáll, amennyiben az nem kerül kiegyenlítésre a hozzátartozók által.

Ilyen esetekben az adóhatóság által megtörténik az elhunyt hozzátartozójának a felhívása az adótartozás megfizetésére oly módon, hogy a hozzátartozó részére címezve és postázva megküldésre kerül az elhunyt adótartozását tartalmazó adóegyenleg értesítő.

Hajdúsámson Város Önkormányzata, mint helyi adóhatóság évente kétszer postázza az elhunyt hozzátartozója részére az aktuális adóegyenleg értesítőjét, egyúttal csatolva az elhunyt adótartozását tartalmazó egyenleg értesítőt is a hozzátartozó egyenlegközlője mögé téve (5 évig vagy amíg a hozzátartozók nem rendezik) egybe borítékolva a hozzátartozó részére.

Amennyiben a napokban kézhez kapott adóegyenleg értesítők kapcsán bármely hajdúsámsoni lakost érzékenyen érintett a néhai hozzátartozója megnevezése Hajdúsámson Város Önkormányzata – valamennyi munkatársa nevében – szíves elnézésüket kéri.

Hajdúsámson Város Önkormányzata egyúttal felhívja a tisztelt lakosság figyelmét arra a körülményre, hogy a jogszabályi előírások alapján az adózást érintő tény, adat, körülmény, hatósági döntés, igazolás vagy más irat adótitoknak minősül, így annak a lakosság által a közösségi portálokon történő közzététele az érintett lakos felelőssége.