Antal SzabolcsKedves Látogatók! Kedves Sámsoniak!

Sok szeretettel köszöntöm Önöket Hajdúsámson honlapján.

Városunk Hajdú-Bihar megye észak-keleti részén, Debrecentől 10 km-re, a Debrecen-Mátészalka 471. számú fő közlekedési útvonala mentén található. 1871-ben lett nagyközség, majd 2004-ben elnyerte a városi címet.

Elsőként 1213-ban, a Váradi Regestrumnak nevezett tűz– és vaspróba lajstromban említik Túrsámson néven, így nagy öröm volt számunkra, hogy a 2013-as évben 800. évfordulóját ünnepelhettük.

Számos pusztítást kellett átélnie településüknek, többek között a török uralmat az 1500-as 1600-as években, majd a török kivonulása után a kuruc-labanc összecsapások sem kíméltek minket. Akkoriban a legszegényebb bihari falu voltunk.

Büszkék vagyunk rá, hogy II. Rákóczi Ferenc Sámson alá érkezett táborával 1703. július 26-án.

Szép tájvédelmi körzetünk, gyönyörű iskolánk, óvodánk, egy teljesen új, most épült bölcsődénk és sok embert befogadó, korszerű postahivatalunk van. Egyik ékességünk a központban lévő, XIX. században épült Református Templom.

A tenni akarás útján indul el Hajdúsámson a 2015-ös évtől. Azt szeretnék, hogy az emberek szeressenek itt élni. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy  egyre több munkahely legyen, szép környezetet teremtsünk és még színvonalasabb programokkal színesítsük a minden napokat. Bátran jöhessenek be az itt élők a polgármesteri hivatalba gondjukkal, bajukkal, mert valljuk, hogy „minden kis probléma is egy probléma”.

Kr. e. a II. évrezed közepén többek között egy szépen díszített kardot is megtaláltak a régészek városunkban. Innen jött az ötlet, hogy ez a kard jelképezze Hajdúsámson városát. Az erőt, a küzdelmet, a tenni akarást, az érték teremtést, amit már őseinktől is láthattunk, megtanulhattunk. „Az akaraterő teremti meg az utat”. Soha nem adva fel, utunkat mindig folytatva, újult erővel! Ez Hajdúsámson!

Antal Szabolcs
polgármester