Ebrendészeti telep városunkban

Nagyon régi probléma városunkban az elkóborolt ebek kezelése. Rengeteg megkeresés, panasz érkezett az önkormányzathoz az elmúlt időszakban is.

Hajdúsámson Város Önkormányzata saját önerőből 4251 Hajdúsámson, Ligettanya külterületen 0224/2 helyrajzi szám alatt  (régi iskola épületének udvarán) Ebrendészeti telep kialakítását végezte el a 0322/18 helyrajzi számú ingatlanon (volt Horgász-tó a Meleg oldalon), ahol rendelkezésre állnak a szükséges épületek, eszközök, a személyi feltételek.

Felhívjuk a Tisztelt Lakosság figyelmét azonban arra, hogy 2013. január 1-jétől hatályos az európai elvárásoknak megfelelő, kedvtelésből tartott állatok tartásáról és forgalmazásáról szóló kormányrendelet módosítása, amely előírja, hogy a négy hónaposnál idősebb ebek csak elektronikus chippel megjelölve tarthatóak.

Az ebtartó telep folyamatos befogadást fog ellátni, és nagyon fontos, hogy a kóbor ebek ellátását biztosítja. A város honlapján megtalálhatóak a kutyák, akiket befogadtunk, önkormányzatunk célja ezáltal, hogy szerető gazdit találjunk a kutyusoknak.

Reményeink szerint ezzel megoldódik, vagy jelentősen csökken az évek óta tartó probléma, melyet a településen a kóborkutyák okoztak, néha nem kis riadalmat okozva a lakosság számára. Bízunk abban, hogy a jogkövető magatartás betartása mellett jelentősen javulni fog településünkön az állattartási kultúra.

Továbbiakban ebrendészünket, Fekete Róbertet tudják értesíteni a bejelentéssel kapcsolatban, elérhetősége:

  • Fekete Róbert +36 (30) 483-1410

 

Hajdúsámson Város Önkormányzata

 

Fajta: keverék
Színe: fekete
Méret: kistestű
Ivar: kan
Kor: kb. 1,5 éves
Állapot: