A település egyes részein a kánikulai időszakban a megnövekedett ivóvízhasználat miatt időszakosan nyomásesés és átmeneti jellegű vízhiány tapasztalható, előreláthatóan 18 és 22 óra időszakban!

Hajdúsámsonban az egyre növekvő vízigényekből eredően kialakult időszakos, kánikulai csúcsidőszakra jellemző vízellátó kapacitás hiány alátámasztja, hogy a vízellátó berendezések elérték vagy megközelítik kapacitás határaikat, egyre gyakrabban időszakosan túlterheltek. A vízigény terhelések növekedésének szabályozására a Debreceni Vízmű Zrt. honlapján leírt, bekötésekre vonatkozó szabályok jelentenek megoldást a kapacitásnövelő beruházások megvalósulásáig.

A rendelkezések szerint a Debreceni Vízmű Zrt. elkészítette és Hajdúsámson Város Önkormányzata számára megküldte a Vízkorlátozási Tervet.

Hajdúsámson Város Önkormányzata 2022. június 23. napján megtartott Képviselő-testületi ülésén a vízszolgáltatás korlátozására vonatkozó Vízkorlátozási Tervet jóváhagyta.

A Vízkorlátozási Terv jóváhagyásával a tervben foglaltak lehetőséget teremtenek arra az Önkormányzat és Debreceni Vízmű Zrt. számára, hogy a maximálisan kitermelhető vízmennyiség és a vízfogyasztás viszonyát folyamatosan vizsgálva különböző intézkedések kerüljenek bevezetésre.

Kérjük a lakosságot, hogy az időszakos nyomásesés és átmeneti jellegű vízhiány csökkentése érdekében a vízhasználataikat úgy válasszák meg, hogy locsolásra, a kerti öntözőrendszerek működtetésére és úszómedencék feltöltésére, ne használják a vezetékes ivóvizet és a kánikula idejére kerüljék a nem létfontosságú vízfelhasználást.

 

Antal Szabolcs
polgármester