Lakossági fórumot tartott….

 

Antal Szabolcs polgármester március 24-én 15 órakor Hajdúsámsonban a Csokonai utcai játszótéren az ott élő lakosok számára.

 

A fórumot azzal a céllal tartotta Polgármester úr, hogy tájékoztassa az ott élő lakosokat az őket érintő pályázat (ok) beadásáról, ugyanis Hajdúsámson Város Önkormányzata pályázatot nyújt be a társadalmi együttműködés erősítését szolgáló helyi szintű komplex programok című felhívásra, melyen belül megvalósítható a szegregált és szegregációval veszélyeztetett területek közösségi életbe visszahelyezése, valamint fejlesztés alá vonása.

A pályázat sikeres elnyerése esetén az Önkormányzatnak lehetősége nyílik közösségfejlesztést célzó programok létrehozására – az itt élő lakosság aktív bevonásával – mint szociális munka megteremtése, folyamatos segítségnyújtás a körzet lakóinak, pénzügyekben való eligazodás, adósságkezelési tanácsadás, családszervezési és életvezetési tanácsadás.

Célja még az egészséges életmód, biztonságos közlekedés, szolgáltatásokhoz való hozzáférés javítása, a térség közbiztonságát javító és elősegítő programok megvalósításán keresztül.

Az Önkormányzatnak most van rá módja, hogy a fent felsoroltakat megvalósítsa. A pályázat sikeres elbírálása után lehetőség lesz újabb térség fejlesztő projektek indítására, amivel tovább fejleszthető lesz Hajdúsámson e településrésze