Aktuális Híreink

 

 

Veszélyhelyzet 2. hulláma

 

A kormány a koronavírus-világjárvány következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében Magyarország egész területére 2020. 11. 03. veszélyhelyzetet hirdetett ki.

A koronavírus ( COVID-19) által okozott megbetegedések járványügyi helyzete okán meghozott kormányzati intézkedéseknek megfelelően  szolgálatunk egyik fő célja a személyes kontaktusok számának csökkentése.

A veszélyhelyzet kihirdetésének, azaz 2020.11.03. napjától a veszélyhelyzet visszavonásáig különböző alternatív gondozási formákkal igyekszünk a településen élő lakosság számára szociális alapellátást nyújtani, úgymint telefonos kapcsolattartás, elektronikus módon való információnyújtás, tanácsadás, segítségnyújtás.

 

Család-és Gyermekjóléti Szolgálat

 

Intézményünkben személyes kapcsolattartásra a veszélyhelyzet visszavonásáig ügyintézésre nincs lehetőség!

A krízishelyzetek kezelése azonban jelen helyzetben sem halasztható el, ezt a szolgálat munkatársainak biztosítania kell a megfelelő óvintézkedések betartása mellett! 

 

Az ügyfelek csak halaszthatatlan okból keressék fel intézményünket előre egyeztetett időpontban a megfelelő járványügyi szabályok szigorú betartása mellett az önkormányzati rendeletben meghatározottak szerint!

 

Javasoljuk ügyfeleink számára, hogy a nem létfontosságú ügyekben, mérlegeljék az ügyeik kivitelezésével járó kockázatokat és annak megfelelően döntsenek!

 

 

Házi segítségnyújtás

 

 • tájékozódnunk szükséges arról, hogy nem áll-e rendelkezésre közvetlen családi vagy egyéb segítség az ellátott gondozására.

Ha az igénylőnél igazolható, hogy az önálló életvitel fenntartása a gondozó személyes megjelenésével járó házi segítségnyújtás nélkül nem megvalósítható, akkor ezen ellátást továbbra is biztosítjuk.

 • Amennyiben sem a gondozó, sem a gondozott személynél nem merül fel COVID-19 fertőzöttség gyanúja, ha mindketten tünetmentesek, illetve tudomásuk szerint nem érintkeztek COVID-19 fertőzött vagy fertőzésre gyanús személlyel. A gondozás során a közösségi távolságtartás alapelvének megfelelően, illetve védőfelszerelésben (gumikesztyű, szájmaszk) lehetőség szerint legalább 1,5 méter távolságot szükséges tartani a gondozó és a gondozott között.
 • Amennyiben a gondozó személy COVID-19 fertőzésre jellemző tüneteket észlel a gondozott személyen a házi segítségnyújtás során, akkor haladéktalanul értesítenie kell a munkáltatót a gondozott személy háziorvosának egyidejű tájékoztatása mellett. A háziorvosnak jelezni kell, hogy a gondozott házi segítségnyújtásban részesül.
 • Amennyiben a háziorvos megítélése alapján fennáll a COVID-19 fertőzés gyanúja a gondozottnál, a továbbiakban az általa jelzett lépéseket kell követni.
 • Amennyiben a gondozott személy tünetei súlyosak, egyéni kockázati tényezők állnak fenn (pl. idős kor, krónikus alapbetegség, immunkompromittált állapot) vagy az otthoni elkülönítés bármilyen okból nem megoldható, az OMSZ a területileg illetékes infektológiai osztályra vagy a COVID-19 beteg ellátására kijelölt intézménybe/osztályra szállítja a beteget, ahol az elkülönítése, az ellátása és a COVID-19 irányú mintavételezés megtörténik.

 

 

 

 

Szociális étkeztetés

 

 • Az étkezés biztosítása kizárólag kiszállítással történik.
 • Az étel kiszállítás nem jár jelentős fertőzési kockázattal, még karanténba került személynél is lehetséges megfelelő óvintézkedések betartásával.
 • A befizetések a korábban kiküldött értesítésben meghatározott időpontokban lehetséges továbbra is az erre kijelölt iroda ablakánál
 • Az intézmény udvarára való belépéskor és a befizetés ideje alatt kötelező a maszk viselés

 

 

Nappali ellátás

 

 • Idősek klubjának működése az intézmény épületében teljesen felfüggesztésre került!
 • Az idősek megfelelő életvitelük fenntartása érdekében biztosítjuk a bevásárlást, gyógyszerkiváltást, csekkbefizetést.
 • Mentális támogatást, lelki támaszt telefonon nyújtunk!

 

 

Telefonszámok:                0652/201-343

                                             0652/ 201-346

E-mail:                               csszolgalatsamson@gmail.com

 

A telefonos kapcsolattartás az alábbiak szerint valósul meg: 

                                         Hétfő:                   8-16 óráig

                                          Kedd:                  8-16 óráig

                                          Szerda:                8-16 óráig

                                          Csütörtök:          8-16 óráig

                                          Péntek:               8-12 óráig  

 

Információs vonalak:                       06 80 277 455  

                                                             06 80 277 456

koronavirus@bm.gov.hu

 

 

 

 

Jó egészséget kívánunk minden ellátottunknak!

 

Vigyázzunk egymásra!